maber prepared the detailed hard and soft landscape drawings for the RIBA Stage 4 & 5 delivery of an exciting urban green space in the heart of Birmingham.

 
Location:
Birmingham
Services:

Landscape

Client:
Talbot Farm Landscapes
Awards:
2019 Bali Winner
- Community & Schools Development
- £500k+ Regeneration Scheme
Sector:
Landscape
 

The park is part of a mixed-use development to regenerate brownfield land, providing recreational benefits to residents of the adjacent modular homes.

It is central Birmingham’s first new public green space in over a decade and, with over 1.5km of new tow paths, it will help to make a better connected city.

 

The high-quality design consists of a geometric network of bespoke concrete printed paths which meander through playful grass mounds, swales, planted areas and trees. Bespoke concrete cast benches with integrated lighting provide rest and meeting points. At the park’s south-eastern boundary, the canal provides attractive waterfront views.

A key aim of the project was to work closely with the main contractor to maintain the aspirations of the concept landscape architect’s design vision.