Hockley Mill is located in a Conservation Area and is on a difficult site with significant site level changes.

 
Location:
Nottingham
Services:

Architecture

Budget:
£5m
Client:
Brookhail Land
Sector:
Residential - Private
Conservation
 

This 4 storey 19th century red brick mill building has been converted and comprises of residential accommodation of 12, one-bed apartments.

The scheme also includes bar/restaurant accommodation on the ground floor with an enclosed courtyard and feature gates.

 

A new 6 storey extension also provides bar/restaurant accommodation at the first two floors, with a total of seven one-bed apartments and two penthouse suites above.

This dramatic new build has a predominately glazed elevation to the first floor, while the upper floors are clad in a protective curved wall of copper panels with carved openings, creating a landmark sculptural feature.