The ROMO Group Headquarters landscape scheme strives to create a visually stimulating, environmentally sustainable site with well defined circulation patterns and clear hierarchy of function.

 
Location:
Nottinghamshire
Services:

Architecture

Interiors

Landscape

Budget:
undisclosed
Client:
ROMO Fabrics
Size:
33,000 m2 GIA
Sector:
Landscape
 

The scheme aims to frame out the visitor experience with carefully composed sequences of plant materials, hardscape, and site features that accentuate building entrances and amenities as well as provide areas for social interaction and gathering on multiple scales.

Hardscape adjacent to major building entrances will be developed to a high degree of detail and be harmonious with the program, materials, and aesthetic of the architecture. Beyond the hardscape the language of the site will quickly filter into a softer more ‘natural’ landscape.

 
 

As you move away from the building into the site, hard pavement gives way to gravel and you enter a landscape primarily composed of native meadow grasses and woody plant material. The plant materials will be selected for their suitability to the ecology of the site and will strengthen the existing native woodland edges, providing a vivid wildlife habitat.

The natural edges of the site will also provide a visual and acoustic screen between the new building and the adjacent industrial buildings.