Situated near to the Palace of Westminster, this former TA building has been imaginatively converted and extended to form an acoustically engineered music facility.

 
Location:
Westminster, London
Services:

Architecture

Interiors

Budget:
£2.6m
Client:
Westminster School
Size:
1,400 m2 GIA
Sector:
Education - Secondary
Conservation
 

The 140 seat performance space is complemented by recording studios, rehearsal and teaching areas, all with integrated state of the art IT facilities.

 

The acoustic engineering inspired some of the visible design features and played a key-role throughout all aspects of the project. The entrance lobby was completely redesigned to allow disabled access to the building and a new planar glass screen inserted into the Victorian façade. A Lakeland slate wall forms a visual and tangible link between the street, lobby and performance space; punching through a Profilit cast glass wall into the recital hall.

Zero-energy features, like light pipes and rooflights were introduced in areas where artificial lighting would otherwise have constantly been required.